Снаряд бойовиків вночі влучив у житловий будинок у Станиці Луганській

Дата: 18 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

У Станиці Луганській снаряд, випущений проросійськими бойовиками, влучив у житловий будинок. 

Про це повідомили у “Восток SOS”.

Наслідки потрапляння снаряду у будинок в Станиці Луганській. Фото: “Восток SOS”

Бойовики обстрілювали населений пункт від ранку 17 лютого. Так, один зі снарядів влучив у дитячий садок “Казка” близько 9 години, внаслідок чого троє працівників отримали контузію. На момент обстрілу у приміщенні перебували 20 дітей, однак через те, що вони снідали в їдальні на другому поверсі, ніхто з них не постраждав. 

Після 21 години обстріли продовжились й щонайменше 10 снарядів прилетіло по вулиці Магістральній, два з яких влучили у дахи житлових будинків. За даними активістів, більшість мешканців поїхали ночувати до родичів та знайомих, однак частина людей залишились у будинках, попри вибиті вікна. 

Наслідки потрапляння снаряду у будинок в Станиці Луганській. Фото: “Восток SOS”

Минулої доби у штабі Операції об’єднаних сил зафіксували 60 порушень режиму припинення вогню на Донбасі, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. За даними “Восток SOS”, щонайменше 30 снарядів бойовики випустили по Станиці Луганській.

“Таких обстрілів не пам’ятаємо чи не з 2014 року”, – переказують слова місцевих мешканців правозахисники.  

Упродовж минулої доби бойовики на Луганщині також поцілили у двір ліцею у Врубівці, де йшли заняття та знаходились 30 учнів та 14 осіб персоналу. Частині з них довелось ховатись у підвалі. Також один зі снарядів, випущених по населеному пункту, влучив у приватний будинок, а інший у газопровід високого тиску. Через це без газопостачання там лишились 70 квартир в багатоповерхівках та майже сотня приватних будинків.

Обстріляли й Мар’їнку на Донеччині. Там внаслідок цього поранення руки отримала жінка, яка чекала автобус на зупинці поблизу дому.

18 лютого, за даними українських військових, бойовики вже 6 разів порушили режим припинення вогню, а 4 з них із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter