Комітет ВР з питань свободи слова проведе слухання стосовно розслідування справ про перешкоджання журналістській діяльності

Дата: 11 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Парламентський комітет з питань свободи слова готує слухання стосовно стану розслідування правоохоронцями справ про перешкоджання журналістській діяльності.

Про це сказав народний депутат, голова комітету Ярослав Юрчишин під час дискусії “Комітет свободи слова: межі відповідальності та відповідності”, організованої Комісією з журналістської етики.

Ярослав Юрчишин. Джерело: ukrinform.com

Юрчишин наголосив на тому, що “не лише Росія, на жаль, заважає якісній роботі журналістів”.

“Ми маємо падіння розслідування злочинів проти журналістів майже на 80% у 2022 році відносно 2021 року. Можна все пояснювати війною, але ми, як країна, яка іде в європейську спільноту, для якої цінність свободи слова є одною з основних цінностей, точно не маємо допускати такого”, – сказав він.

За його словами, вже були комунікації членів комітету з Міністерством внутрішніх справ, планується комунікація з Національною поліцією, з Генеральною прокуратурою.

“Будемо робити слухання в комітеті стосовно розслідування справ про перешкоджання журналістській діяльності. Зараз чекаємо даних по 2023 року, щоб вже говорити про власне актуальну інформацію”, – уточнив Юрчишин.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що для звільнення українських журналістів з полону треба, з одного боку, максимально залучати міжнародну спільноту, а з іншого – посилювати відповідальність за злочини проти свободи слова.

Таку думку висловив очільник Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин під час дискусії “Комітет свободи слова: межі відповідальності та відповідності”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter