“Слуга народу” висуває на виборах у Херсонській області фігуранта справи Гандзюк – ЗМІ

Дата: 21 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Херсонська обласна організація партії “Слуга народу” висуває на посаду очільника Лазурненської об’єднаної територіальної громади Сергія Бєліка, голову однойменної селищної ради, в якій правоохоронці проводили обшуки в межах справи про напад на активістку Катерину Гандзюк.

Як повідомляє місцеве видання “Мост”, таке рішення ухвалили на партійній конференції 19 вересня.

“Сергій Бєлік – чинний голова Лазурненської селищної ради. З дня обрання у 2016 році на цю посаду Бєлік орієнтувався на голову облради Владислава Мангера. Після того як Мангеру оголосили про підозру в замовленні вбивства Каті Гандзюк, Сергій Бєлік почав з бюджету фінансувати адвокатське об’єднання, яке захищає Мангера в суді”, – пише “Мост”.

Також видання зазначає, що влітку 2019 року в Бєліка в кабінеті відбувався обшук у межах кримінальної справи за фактом вбивства Катерини Гандзюк.

Правоохоронці шукали сліди допомоги з боку Бєліка іншому підозрюваному – кримінальному авторитету Олексію Левіну (Москалу) – в перереєстрації бази відпочинку.

Також зазначається, що після нападу на Гандзюк, Бєлік і підконтрольні йому депутати виділили ділянку одному з нападників на активістку – Володимиру Васяновичу.

У протоколах допиту організатор нападу на Гандзюк Сергій Торбін розповідав, що питання щодо виділення землі із селищною радою вирішував кримінальний авторитет Левін-Москал.

Зазначається, що рекомендував висунути Бєліка народний депутат від 186-го округу Олексій Ковальов.

Нагадаємо, активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

27 квітня 2020-го СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк. Ті свою провину відкидають.

20 серпня Дніпровський районний суд Києва заарештував до 18 жовтня фігурантів справи вбивства активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера й Олексія Левіна.

28 жовтня Дніпровський районний суд Києва заслухав обвинувальний акт Владиславові Мангеру та Олексію Левіну щодо причетності до нападу на херсонську громадську діячку Катерину Гандзюк. Мангер обвинувачується в замовленні злочину, а Левін – у його безпосередній організації. За версією слідства, обвинувачені за попередньою змовою мали намір завдати потерпілій тяжких тілесних ушкоджень, щоб її залякати: виконавцям пропонували за винагороду облити її кислотою або зламати їй руки й ноги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter