Слідом за Мінцифри Опендатабот спростував причетність до зливу персональних даних українців

Дата: 14 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Платформа відкритих даних “Опендатабот” не могла стати одним із джерел незаконного поширення персональних даних українців. 

Про це повідомили в офіційному каналі платформи в Telegram.

Незадовго до заяви платформи Нацполіція повідомила, що злиті персональні дані мають ознаки “фрагментарних наборів даних, скомпільованих з різних джерел і ресурсів, включаючи Опендатабот”.

“Ця інформація не відповідає дійсності. Опендатабот містить тільки публічну інформацію, отриману з порталу відкритих даних і офіційного API Мін’юсту. Персональних і банківських даних українців немає і не може бути в Опендатабот”, – заперечили на платформі.

Водночас, як ідеться в повідомленні Опендатабот, заяви поліції ставлять під загрозу не тільки ділову репутацію сервісу, але й процес відкриття даних в Україні:

“Якщо Нацполіція продовжить просувати цю ідею, ми з вами втратимо ті відкриті дані, над якими працювали останні п’ять років”.

Нагадаємо, що слідчі ДБР розпочали розслідування масштабного витоку персональних даних українців, до якого, ймовірно, причетні посадовці МВС та Міграційної служби. 

Як відомо, Опендатабот — це платформа для роботи з відкритими державними даними з дванадцяти основних реєстрів країни. Автори проєкту роблять власні розслідування, пов’язані з відкритими даними, а також допомагають журналістам отримати дані та зробити аналітику. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter