Слідчий відмовився повернути волонтеру Івану Михайліву тисячу гривень, які були вилучені в його доньки

Дата: 03 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Слідчий Червоноградської поліції відмовився повернути тисячу гривень волонтеру Івану Михайліву, яка була вилучена у його доньки під час обшуків. На ці гроші не був накладений арешт і вони не вважаються доказом у справі.

Про це сам волонтер повідомив виданню ZMINA.

Волонтер Іван Михайлів. Фото з фейсбуку

Волонтер розповів, що звернувся з клопотанням до суду, аби повернути тисячу гривень, але слідчий заявив, що проти задоволення клопотання. Аргументував він це тим, що буде призначати нові експертизи через три місяці після вилучення.

“Після цього ми подали апеляцію, суддя визнав незаконною ухвалу і скасував її. Проте слідчий все одно не віддає ці гроші”, – каже Іван Михайлів.   

У справі про неповернення коштів, на які не був накладений арешт, відкрито провадження 62023140110000056 від 31.01.23 року за статтею 364-1 зловживання повноваженнями службовою особою.

Нагадаємо, що раніше суддя Червоноградського міського суду Львівської області Віталій Грабовський відмовився зняти арешт із семи автомобілів Михайліва, які силовики забрали з-під його будинку. Ці автівки не проходять у кримінальній справі про начебто продаж автомобілів, які волонтер завіз як гуманітарну допомогу. Загалом правоохоронці вилучили у волонтера 12 автівок. 

Іван Михайлів – співзасновник благодійного фонду “Майбутнє Радехівщини”. З 2014 року допомагає військовим. Нині його підозрюють у начебто продажі трьох автомобілів, які він завіз як гуманітарну допомогу. Чоловікові інкримінують статтю 201, частину 2. Її санкція – до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter