Слідчі оголосили підозри двом російським капітанам суден за незаконне перевезення вкраденого в Україні зерна

Дата: 12 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Слідчі звинуватили в незаконному перевезенні викраденого українського зерна з тимчасово окупованого Криму до третіх країн капітанів суден “Матрос Кошка” та “Амур-2501”.

Про це інформує пресслужба Прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Слідчі зафіксували, що ці два кораблі під прапорами РФ шість разів незаконно заходили до закритих морських портів тимчасово окупованого Криму.

Підозрювані забезпечували завантаження суден зерном, яке окупанти незаконно вивезли з тимчасово непідконтрольних районів півдня материкової України, та перевозили наше збіжжя до третіх країн. Також капітани вимикали автоматичні ідентифікаційні системи (AIS) та вносили фіктивні відомості курсу, ніби їхні судна прямували до портів Росії, а не окупованого Криму.

Прокуратура кваліфікує цей злочин як порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України). Санкція статті передбачає від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що завдяки клопотанням Прокуратури АРК уже накладено арешти на 12 суден, які причетні до схеми перевезення награбованого окупантами українського збіжжя. 

Напередодні МЗС України висловило турецькому послу занепокоєння через інформацію про перевезення із Сирії до Росії зафрахтованим міністерством оборони РФ судном “Sparta II” через протоку Босфор ракетних систем С-300 ПМУ-2.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter