Слідчі дізнались особу причетного до вбивства семи цивільних у Правдиному: зраднику з Криму загрожує довічне

Дата: 08 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни повідомили командиру підрозділу морської піхоти Чорноморського флоту ВМФ ЗС РФ, який може бути причетним до вбивства сімох цивільних у селі Правдине на Херсонщині. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Чоловіки розкопують могилу після деокупації Правдиного. Фото: The New York Times

Імені підозрюваного не називають, вказуючи лише, що він військових зрадник із Криму, який у 2014-му перейшов на бік Росії. 

У 2022 році він брав учать в окупації Херсонщини, а у квітні був у Правдиному. Разом зі спільниками підозрюваний затримав працівників фірми та неповнолітню дівчину. Вже після деокупації журналісти з’ясують, що вбиті були охоронцями, а дівчина – падчеркою місцевого, який пішов на співпрацю з росіянами. Один з убитих охоронців нібито захищав дівчину від знущань вітчима. 

“Шістьох чоловіків та дівчину привезли до приватного будинку, де застосовували до них фізичне насилля та розстріляли. Після цього окупанти підірвали будинок із вбитими”, – розповідають про злочин слідчі. 

Тіла вбитих знайшли вже після деокупації. У деяких з них були сліди катування, ушкодження черепів унаслідок пострілів та мотузки на зап’ястках. 

Якщо суд визнає підозрюваного винним, то йому загрожує 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Нагадаємо, що вбиті семеро цивільних у Правдиному стали не єдиними жертвами росіян у населеному пункті. 

Одного з місцевих росіяни розстріляли, бо він їхав повз на мопеді, а ще одну жінку вбили, бо заїхали на її подвір’я на танку, а вона почала висловлювати невдоволення.

Нещодавно засудили мешканця Правдиного, який водив росіян дворами сусідів-військових та атовців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter