До в’язниці відправили мешканця Херсонщини, який водив росіян дворами сусідів-військових та атовців

Дата: 18 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На Херсонщині суд визнав винним у державній зраді місцевого чоловіка, який під час окупації регіону російськими військовими видавав їм своїх сусідів. 

Про це розповіли у поліції Херсонської області. 

Підозру засуджений отримав ще торік, а викрили його під час стабілізаційних заходів після звільнення частини Херсонщини. 

44-річний чоловік мешкав у селі Правдине. Засуджений, як кажуть слідчі, видавав сусідів окупантам не тільки за гроші, але й з ідейних мотивів. Серед тих, про кого він розповів росіянам, були військовослужбовці Збройних сил України, учасники антитерористичної операції, місцеві, які мають патріотичну позицію, та члени місцевої територіальної оборони. 

“На початку червня та вересня він особисто приводив військових РФ до помешкань таких громадян. В результаті над цими людьми окупанти фізично знущалися та залякували”, – кажуть поліцейські. 

До того, як вирок набере законної сили, чоловіка триматимуть під вартою.

Одразу після деокупації у селі Правдине, де мешкав засуджений, знайшли масове поховання цивільних, серед яких була дитина, втім, тіла вбитих російськими військовими людей знаходили й після. Одного з місцевих росіяни розстріляли, бо він їхав повз на мопеді, а ще одну жінку вбили, бо заїхали на її подвір’я на танку, а вона почала висловлювати невдоволення. 

Нагадаємо, що вишукувати атовців на окупованих територіях Херсонщини та Миколаївщини допомагав колишній керівник охорони президента-втікача Януковича В’ячеслав Заневський.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter