“Сімферопольський суд” оштрафував громадянського журналіста Темер’янова

Дата: 06 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Незаконний “Центральний районний суд Сімферополя” оштрафував громадянського журналіста Вілена Темер’янова на 2000 рублів.

Про це повідомляє громадська ініціатива “Кримська солідарність”.

Вілен Темер’янов

“Суддя” Евеліна Федоренко вирішила, що збори у понад 200 громадян, які приїхали 3 листопада минулого року до “суду” в Сімферополі після вироку кримським татарам, мають ознаки “масового заходу”. А дії журналіста Вілена Темер’янова порушують ч. 1 ст. 20.6.1 Кодексу Росії про адміністративні правопорушення (“Невиконання правил поведінки під час запровадження режиму підвищеної готовності”). 

“Суд” виніс рішення про штраф 18 грудня без присутності Темерьянова, повідомивши його про постанову поштою. Лист надійшов 3 січня 2021 року.

Вілен Темер’янов і його захисник планують оскаржити цю “постанову”.

Я знімав і фотографував людей, які зібралися біля суду. Так, це комусь не подобається. Але ніхто не може обмежувати роботу журналіста, поліція тим більше. На мені була медична маска, я дотримувався протиепідемічних заходів. Винним себе не вважаю.

Вілен Темер’янов

Нагадаємо, на початку 3 листопада “поліція” склала два протоколи про адміністративне правопорушення щодо кримськотатарського активіста, журналіста видання “Грани.ру” Вілена Темер’янова. Тоді чоловіка затримали в Сімферополі біля будівлі незаконного “гарнізонного військового суду”, де близько 200 кримських татар протестували проти вироку фігурантам красногвардійської справи “Хізб ут-Тахрір”, яким суд Ростова-на-Дону загалом присудив  42 роки ув’язнення.

30 грудня “Центральний районний суд Сімферополя” припинив провадження в справі за звинуваченням у “організації масового одночасного перебування та/або пересування громадян у громадських місцях, які призвели до порушення громадського порядку”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter