Сімейна лікарка та громадська активістка Дарина Дмитрієвська заявила про кіберцькування

Дата: 10 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Співзасновниця громадської організації “Медичні лідери”, авторка телеграм-каналу про доказову медицину “Вір мені, я лікарка” та боту “Моя лікарка” Дарина Дмитрієвська заявила про кіберцькування – їй погрожують зґвалтуванням та вбивством. 

Про це лікарка повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Дарина Дмитрієвська. Фото: Стас Карташов

“Мій номер злили в мережу, і мені надходять погрози фізичною розправою і дзвінки з різних номерів”, – написала Дмитрієвська.

Також активістка опублікувала фото жінки, яка тримає плакат з побажанням смерті всім чоловікам. Дарина переконана, що користувачі, які наразі пишуть їй повідомлення, вважають, що на фото зображена саме вона. 

Причину того, що відбувається, Дарина пояснює так: “Євген Карась прийшов до мене в коментарі (ми незнайомі та ніколи не перетиналися) і нахамив моїй підписниці. Я виклала скрини його коментарів. Він на це образився, і почалося”.

Відомо, що Карась неодноразово фігурував у подібних ситуаціях, що стосувалися переслідування активістів. 

Скриншот листування активістки Дарини Дмитрієвської з Євгеном Карасем у фейсбуку

За словами Дмитрієвської, у мережу злили її контакти, адресу проживання в Києві, прописку і паспортні дані, дівоче прізвище. Також активістці погрожували вбивством і зґвалтуванням.

Вона блокувала нападників, але діалоги не видаляла. Наразі Дарина закрила можливість дзвонити у месенджерах, а також свій профіль у фейсбуці. Проте невідомі продовжують писати їй в телеграм та на електронну пошту.

Громадська активістка написала заяву до кіберполіції.

Нагадаємо, що у листопаді 2022 року, про подібні переслідування і погрози заявляв ЛГБТ-активіст Едвард Різ, який є публічною трансгендерною людиною. Декілька днів користувачі соцмереж залишали ненависницькі коментарі на його сторінках у соцмережах: бажали смерті, погрожували побиттям та детально описували, як саме треба знищити ЛГБТ-спільноту. Все також почалося тоді, коли Карась оприлюднив у твіттері фотографію Різа з гомофобним підписом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter