Силовики в Криму затримали українських рибалок

Дата: 11 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

У Криму силовики затримали двох українських рибалок, яких через несправність двигуна віднесло у води окупованого півострова.

Про це розповів спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає 112.

Двоє чоловіків рибалили на озері Сиваш у районі села Стефанівка Джанкойського району, коли в них відмовив двигун.

“Їх віднесло на окуповану територію, де їх затримали російські прикордонники”, – зауважив Слободян.

За інформацією російського видання “РИА-Новости”, яке посилається на прес-службу прикордонного управління ФСБ, рибалок затримали на 48 годин для встановлення особи.

“Під час огляду плавзасобу рибалок, на борту виявлено близько 20 кілограмів водних біологічних ресурсів кефалевих видів риб”, – йдеться в повідомленні.

Також російські силовики стверджують, що чоловіки навмисно приплили до берега окупованого Криму.

“Під час опитування іноземні громадяни повідомили, що, вийшовши на риболовлю, вони вирішили навмисно причалити до берега Криму для налагодження дружніх стосунків та обміну досвідом з кримськими рибалками”, – зазначають вони.

Нагадаємо, що 4 травня цього року російські прикордонники затримали екіпаж українського риболовецького судна “ЯМК-0041” з припискою в Очакові нібито за незаконне виловлювання камбали. Всього було затримано п’ятьох осіб, усіх їх доставили до Криму. Проти капітана судна відкрито кримінальну справу, йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Пізніше рибалки на знак протесту проти свавілля силовиків відмовилися від їжі

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter