Швейцарія дозволила молоді з України залишатися після війни для завершення навчання

Дата: 08 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Швейцарія ухвалила рішення дозволити молодим українським біженцям віком від 15 до 20 років продовжити навчання в країні після закінчення війни, навіть якщо до того часу термін їхнього спеціального статусу резидента закінчиться.

Про це пише Schengen Visa з посиланням на Швейцарський державний секретаріат з міграції.

Фото: Getty Images

За даними Швейцарського державного секретаріату з міграції, наразі близько 5 тисяч молодих українських біженців віком від 15 до 20 років отримали тимчасовий захист S у Швейцарії, відтак, завершивши своє навчання, вони зможуть використати новоздобуті навички для відбудови України після повернення додому.

Незабаром уряд ухвалить рішення щодо того, чи зможуть у Швейцарії залишатись і родини студентів-біженців. 

Крім того, триває набір студентів, які почнуть навчатися вже влітку цього року. Заявки розглядатимуться в індивідуальному порядку та будуть схвалені за умови дотримання вимог. 

Так, зараз близько 300 молодих людей з України відвідують мовні курси у Швейцарії. Тим часом близько 1700 молодих українців відвідують проміжну програму підготовки до вступу.

Нагадаємо, що уряд Швейцарії продовжив особливий статус українських біженців до березня 2024 року. Також на рік продовжили програму підтримки. Щоб скасувати статус тимчасового захисту S, потрібна стабільна нормалізація ситуації. Поки що, як вважає Келлер-Зуттер, безпечне повернення для біженців неможливе.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter