Штат Нью-Йорк уперше очолила жінка, її попередник пішов з посади на тлі скандалу про сексуальні домагання

Дата: 25 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Американський штат Нью-Йорк уперше очолила жінка – членкиня Демократичної партії, віцегубернаторка Кеті Гочул; її попередник Ендрю Куомо оголосив про своє рішення піти у відставку на тлі скандалу про сексуальні домагання.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Кеті Гочул (праворуч) під час складання присяги на пост губернаторки. Джерело: apnews.com

Вона присягнула на пост губернаторки на короткій приватній церемонії в Капітолії штату під наглядом головного судді штату Джанет Діфьоре.

“Я скажу жителям Нью-Йорка, що впораюся з цим завданням. І я дійсно пишаюся тим, що можу служити їхнім губернатором, і я не підведу їх”, – сказала на церемонії Гочул.

Її попередник, ексгубернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо, оголосив про своє рішення піти у відставку 10 серпня 2021 року на тлі скандалу про сексуальні домагання з його боку до кількох жінок. Це сталося через сім днів після того, як генпрокурорка штату Нью-Йорк Летиція Джеймс оприлюднила доповідь у цій справі.

У доповіді звинувачення щодо політика підтвердили. Зокрема, стверджується, що ексгубернатор переслідував нинішніх і колишніх державних службовиць і низку жінок поза урядом штату.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що американська акторка Еван Рейчел Вуд звинуватила рок-музиканта Браяна Ворнера, більш відомого за сценічним псевдонімом Мерлін Менсон, у насильстві, яке він застосовував до неї під час стосунків.

Після публікації посту ще чотири жінки, а саме Сара МакнілліЕшлі Ліндсі Морган, Габріела й Ешлі Волтерс, повідомили про знущання з боку музиканта. Менсон уже назвав звинувачення на його адресу “жахливим спотворенням реальності”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter