Штат Нью-Йорк проголосив листопад місяцем пам‘яті про Голодомор-геноцид в Україні

Дата: 19 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Штат Нью-Йорк (США) видав прокламацію з нагоди 90-х роковин Голодомору, у якій ще раз наголосив на визнанні Голодомору 1932–33 років геноцидом українського народу, та проголосив листопад місяцем пам’яті про Голодомор-геноцид в Україні.

Про це повідомила пані посол України в Сполучених Штатах Оксана Маркарова.

Меморіал у Вашингтоні, присвячений жертвам Голодомору в Україні 1932–33 років. Джерело: president.gov.ua

Вона подякувала губернатору штату Нью-Йорк Кеті Гокул за солідарність з Україною, а також команді Генерального консульства України в Нью-Йорку та українській громаді.

18 листопада українська громада Нью-Йорка та околиць вшанувала пам’ять мільйонів невинних жертв сталінського геноциду 1932–1933 рр.

А 25 листопада о 16:30 Маркарова запросила приєднатись до церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору у Вашингтоні біля Меморіалу жертвам Голодомору.

Більше інформації тут.

Джерело: фейсбук-сторінка Оксани Маркарової

Нагадаємо, що Верховна Рада ще 2006 року ухвалила Закон “Про Голодомор 1932–1933 років в Україні”, а за 10 років звернулася до держав світу, щоб ті визнали Голодомор геноцидом. Так зробили вже декілька десятків країн, а наприкінці минулого року відповідне рішення ухвалив і Європарламент.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що американський штат Айова став 33-м штатом у США, який визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. А на початку листопада в США ще три штати – Вашингтон, Мериленд і Аризона – визнали Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

Посольство України в США спільно з Крайовим комітетом США з визнання Голодомору геноцидом активно працює над тим, щоб дедалі більше штатів визнавали цю трагедію геноцидом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter