Шпигував за позиціями HIMARS і коригував вогонь РФ по Нікополю: СБУ затримала підозрюваного

Дата: 29 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали ще одного ймовірного російського агента в ході контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Дніпропетровщини.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Чоловік збирав інформацію про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону.

Серед основних його завдань також було виявлення можливих бойових позицій реактивних систем HIMARS і далекобійних британських гаубиць М777 поблизу лінії фронту.

Крім того, затриманий коригував численні ракетні удари по Нікополю, зокрема по об’єктах енергетичної інфраструктури, та “звітував” окупантам про наслідки повітряних атак.

За даними слідства, місцевого жителя після початку повномасштабного вторгнення завербували представники спецслужб РФ. Окупанти залучили його до конфіденційного співробітництва через соцмережі, де він неодноразово викладав позиції українських військ.

На виконання ворожих завдань щодо проведення розвідувально-підривної діяльності підозрюваний їздив по території району та приховано спостерігав за об’єктами.

Зібрану інформацію передавав росіянам через анонімні месенджери у вигляді фото з прив’язкою до місцевості і детальним описом.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон та комп’ютерну техніку з доказами законспірованого листування з московським “куратором”.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що напередодні у Миколаєві правоохоронці викрили жінку, яка збирала розвіддані про місця базування і переміщення Сил оборони у прифронтових районах Півдня України. Насамперед вона передавала інформацію щодо переміщення військової техніки ЗСУ, зокрема про місця дислокації повітряної військової техніки на території Миколаївської області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter