СБУ повідомила про підозру жінці, яка збирала дані про дислокацію українських літаків на Миколаївщині

Дата: 28 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Миколаєві правоохоронці викрили жінку, яка збирала розвіддані про місця базування і переміщення Сил оборони у прифронтових районах Півдня України. Насамперед вона передавала інформацію щодо переміщення військової техніки ЗСУ, зокрема про місця дислокації повітряної військової техніки на території Миколаївської області.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Підозрювана також передавала ворогу локації стратегічно важливої критичної інфраструктури на території регіону. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Співробітники СБУ спрацювали на випередження і затримали жінку на спробі передачі ворогу розвідувальної інформації, тим самим запобігли реалізації планів щодо здійснення повітряних атак на південному напрямку.

Встановлено, що затриманою є мешканка обласного центру, яку після початку повномасштабного вторгнення завербували спецслужби РФ. У їхнє поле зору вона потрапила через свої проросійські погляди, які неодноразово висловлювала серед оточення.

Для комунікації з російським “куратором” використовувала анонімні месенджери, а передачу закритих даних здійснювала у вигляді фото з описом місцевості.

Під час обшуків за місцем проживання затриманої правоохоронці виявили засоби зв’язку із доказами листування з росіянами.

Наразі жінці повідомили про підозру, суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що під час багатоетапної спецоперації в Миколаєві затримали двох організаторів окупаційного “підпілля”, які займалися прихованою підготовкою замовних сюжетів для російських інформаційних ресурсів. У своїх матеріалах затримані закликали до захоплення південного регіону та фізичної ліквідації керівництва обласної військової адміністрації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter