Шотландія стала першою країною у світі, яка включила ЛГБТ-освіту до шкільної програми

Дата: 02 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Уряд Шотландії ухвалив рішення додати до шкільної програми теми ЛГБТ+ та інклюзивності. Усі працівники шкіл отримають базовий курс щодо висвітлення теми ЛГБТ та навчальні ресурси для інклюзивної освіти.

Про це повідомляє видання The Scotsman.

Фото з відкритих джерел

Також планується запуск вебсайту з інформаційними ресурсами для підтримки ЛГБТ-молоді.

Школи зосередяться на вивченні ідентичності, проблем та історії ЛГБТ, а також приділятимуть увагу рівності, зменшенні булінгу та поліпшенні освітнього процесу для представників ЛГБТ серед учнів.

У 2017 році в країні створили робочу групу з питань інклюзивної ЛГБТ-освіти, для покращення досвіду навчання ЛГБТ-підлітків та для розв’язання питань знущань та дискримінації. Група зробила 33 рекомендації, які уряд Шотландії прийняв повністю.

Я з гордістю можу сказати, що Шотландія як перша країна у світі впроваджує інклюзивну освіту ЛГБТ у всі навчальні програми. Цим ми можемо допомогти молодим людям розкрити весь свій потенціал та процвітати у різноманітному та інклюзивному суспільстві“, – зазначила міністерка захисту дітей Клер Хогі.

План програми та контент сайту допомогли розробити батьки, учителі, молодь і представники ЛГБТ-організацій.

Я зазнав знущань та упереджень у школі через те, що я гей, і це згубно впливало на мою впевненість і добробут. Цей новий вебсайт і допоміжні ресурси допоможуть вчителям застосовувати проактивний освітній підхід для боротьби з несправедливістю. Найголовніше, що це допоможе молодим людям і надасть їм можливість, якої я не мав у школі, – відчувати впевненість, що тебе цінують і пишаються тим, хто ти є“, – заявив Джордан Делі, співзасновник організації Time for Inclusive Education.

За даними звіту благодійної організації Stonewall, майже половина ЛГБТ-учнів зазнають цькування в школі через свою орієнтацію або гендерну ідентичність.

Нагадаємо, що три регіони Польщі скасували резолюції про “вільні від ЛГБТ-зони”. Підкарпатське, Любельське та Малопольське воєводства в Польщі проголосували за скасування резолюцій, які оголошували їх вільними від “ідеології ЛГБТ” зонами. Минулого тижня так вчинило й Свентокшиське воєводство. 

Рішення ухвалили після того, як Європейська комісія пригрозила заблокувати до 126 млн євро фінансування для місцевих органів влади.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter