Школярів з окупованого Антрацита вивезли до Єпархіального духовно-патріотичного табору в Росії

Дата: 13 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Минулого тижня окупаційна влада Луганщини вивезла з окупованого Антрацита 57 дітей до Єпархіального духовно-патріотичного табору “Райдуга” в Ставропольському краї РФ.

Про це ZMINA стало відомо з російських та окупаційних ресурсів.

На відкритті зміни 11 серпня 2024 року. Джерело: Георгіївська єпархія

До табору на 20 днів вивезли вихованців недільних шкіл, дітей, які мають пільги, а також талановитих і обдарованих дітей. 

Як зазначила консультантка відділу виховання, додаткової освіти, дитячого відпочинку та оздоровлення окупаційного “управління освіти Антрацита” Катерина Жданова, це вже не перше вивезення місцевих дітей до цього табору.

Загалом до Ставропілля та Республіки Калмикія до початку навчального року влада Росії планує вивезти ще близько 200 школярів з Антрацита на так зване оздоровлення.

Дитячий літній табір “Райдуга”, як з’ясувала ZMINA, було створено 2013 року з ініціативи єпископа Георгіївського та Парасковійського Гедеона. Розміщується табір на території Архієрейського подвір’я при храмі-каплиці в станиці Незлобній. Дітей розміщують у дерев’яних будиночках, які лишилися від піонерського табору “Іскра” ще з 80-х років минулого століття.

Як зазначено на сайті самого табору, робота з дітьми ведеться за декількома напрямами, “головними з яких є духовно-моральне та патріотичне виховання”.

Також дітям розповідають про культуру та традиції православного християнства, священники щодня проводять з ними бесіди на теми віри та моральності. Вихованці табору вранці та ввечері, а також до і після їди моляться, у недільні та святкові дні мають відвідувати богослужіння в храмі та брати участь у таїнствах сповіді й причастя. 

Крім того, з дітьми проводять заняття з основ безпеки життєдіяльності та початкового військового вишколу.

Раніше на окупованій Херсонщині “депутати” так званої “обласної думи” представили законопроєкт “Про духовно-моральне та патріотичне виховання в Херсонській області”.

Загалом перевиховання українських підлітків та молоді, за словами юристки Регіонального центру прав людини Катерини Рашевської, дуже добре вписано в політику Російської Федерації, і його здійснюють органи різних рівнів – федеральні, регіональні, окупаційні й навіть українські колаборанти:

“Це є комплекс заходів, спрямований на мілітаризацію та політичну індоктринацію українських дітей як через формальну, так і неформальну освіту. Як на окупованій території, так і на території Російської Федерації, Республіки Білорусь”.

Читайте також: Перевиховання, зміна ідентичності та асиміляція: як Росія перетворює українських дітей на ресурс для агресії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter