Школам знову радять переходити на дистанційне навчання та продовжувати канікули

Дата: 16 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Після консультацій з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим і головним державним санітарним лікарем Олегом Ляшком Міністерство освіти та науки радить продовжити за потреби канікули в школах, а в жовтих і помаранчевих зонах перейти на дистанційне навчання.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

У відомстві нагадали, що наразі в закладах освіти заборонено масові заходи за участю більш ніж одного класу чи групи.

До основних заборон також рекомендують запровадити додаткові обмеження в разі жовтих та помаранчевих рівнів епіднебезпеки, зокрема перевести на дистанційне навчання учнів 5–11-х класів, закладів професійно-технічної освіти та студентів вишів.

Передусім ці обмеження радять застосовувати в адміністративно-територіальних одиницях, де перевищені епідемічні пороги на грип та ГРВІ, а також там, де фіксується значне зростання кількості заражень COVID.

“Прошу освітян та батьків з розумінням поставитися до таких заходів. Вони вимушені й мають на меті збереження здоров’я представників педагогічних колективів, членів родин школярів, особливо тих, хто перебуває в зоні ризику захворювання”, – цитує пресслужба міністра Сергія Шкарлета.

За його словами, ситуація з поширенням коронавірусу в Україні є досить напруженою.

Як повідомляє ТСН, учні середніх та старших класів Миколаєва переходять на дистанційне навчання вже із 17 березня, а з понеділка у всіх школах міста почнуться двотижневі канікули.

Водночас міністр охорони здоров’я Максим Степанов 15 березня в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV повідомив, що серед областей, які найближчим часом можуть потрапити до червоного рівня епіднебезпеки, – Вінницька, Львівська та Київ.

За даними сайту Worldometers, станом на 16 березня Україна серед країн світу посідає дев’яте місце за кількістю нових інфікувань, серед країн Європи – п’яту позицію.

Загалом за добу 15 березня в Україні діагноз COVID-19 підтвердили 9 642 особам, госпіталізували 2 005 людей, померли 264, одужали 6 202.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter