Шість країн – кандидатів у ЄС долучилися до “кримських санкцій” проти Росії

Дата: 25 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Шість країн, які претендують на членство в Європейському Союзі, приєдналися до рішення Європейської ради про продовження санкцій проти Росії за анексію українського Криму.

Про це йдеться на сайті Євроради.

“Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, країни Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландія і Норвегія, а також Україна та Грузія долучилися до цього рішення”.

Повідомляється, що ці країни забезпечуватимуть, щоб їхня національна політика відповідала цьому рішенню ради. 

Нагадаємо, ЄС ввів обмежувальні заходи проти Росії у 2014 році через окупацію українського Криму.

Санкції означають, що європейцям або зареєстрованим у ЄС компаніям заборонено купувати нерухомість або підприємства в Криму, фінансувати кримські компанії або постачати послуги. Для них також унеможливлено туристичні послуги. Зокрема, європейські круїзні кораблі не можуть зв’язуватися з усіма кримськими портами, окрім надзвичайних ситуацій.

Окрім цього, забороняється експорт певних товарів і технологій кримським компаніям та використання цих товарів і технологій у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики, зокрема для дослідження, розвідки й видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів. Заборона також діє на забезпечення технічною допомогою, посередницькими операціями, будівничими та інженерними послугами, що пов’язані з інфраструктурою в цих секторах.

29 червня Рада Євросоюзу ухвалила рішення продовжити санкції щодо конкретних секторів економіки РФ ще на шість місяців – до 31 січня 2021 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter