Щонайменше 167 дітей загинули в Україні з початку збройної агресії РФ – Офіс генпрокурора

Дата: 07 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Щонайменше 167 українських дітей загинули внаслідок нападу Росії на Україну, ще 297 – отримали поранення.

Про це станом на ранок 7 квітня повідомили в Офісі генерального прокурора.

Більше 464 дітей постраждали в Україні через збройну агресію Російської Федерації. Станом на ранок 7 квітня офіційне число дітей-жертв не змінилося – 167.  Зросла кількість поранених – більше 297. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях“, – йдеться у повідомленні.

Найбільше дітей постраждало у Київській (86), Донецькій (81), Харківській (73), Чернігівській (50), Миколаївський (39), Луганській (32), Запорізькій (22), Херсонській (29), Сумській (16), Житомирській (15) областях та у столиці (16).

6 квітня до моргу доставлено тіло 12-річної дівчинки, яка під час обстрілів у березні згоріла в автомобілі на трасі поблизу села Ягідне Чернігівської області.

Стало відомо, що під час тимчасової окупації в березні територій Вишгородського району Київської області військовослужбовці збройних сил та інших військових формувань РФ здійснили обстріл цивільного населення смт Димер. Внаслідок обстрілу отримала поранення дитина, а її батько загинув на місці.

22 березня 4-річний хлопчик отримав тяжкі поранення в результаті артобстрілу міста Харкова.

У Генпрокуратурі зазначають, що ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів у районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора проводить документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних в Україні російськими військами. Свідків таких злочинів закликають фіксувати та надсилати докази за посиланням.

Фотографія обкладинки: https://www.instagram.com/ohmatdyt/

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter