У Харкові під управлінням поліції залили кров’ю стіну, щоб привернути увагу до розслідування нападів на ЛГБТ-центр

Дата: 09 Вересня 2021
A+ A- Підписатися
У Харкові ЛГБТ-активісти влаштували перформанс біля входу до Головного управління Національної поліції в області: вони закидали яйцями, залили сечею, зеленкою, сльозогінним газом та імітованою кров’ю імпровізовану стіну. У такий спосіб активісти відтворили напади, яких зазнавав офіс місцевого ком’юніті-центру “Прайд-хаб”. 
 
Про це повідомляють на фейсбук-сторінці ХарківПрайду, в межах якого відбувся перформанс. 
 
Фото: ХарківПрайд

У вівторок, 7 вересня, активісти розгорнули навпроти ГУНП ширму, яка символізувала стіну. На ній написали один з основних закликів цьогорічного ХарківПрайду:

“Вимагаємо належного розслідування злочинів на ґрунті ненависті”. 

Після цього, зазначають у публікації, відбулось інсценування актів вандалізму: закидали “стіну” яйцями, залили зеленкою, “кров’ю”, забризкали імітованими перцевими балонами. Таких нападів раніше зазнавав громадський центр для ЛГБТ+-спільноти “ПрайдХаб”. 

“Бризки крові, розбиті яйця, перцевий балон, обмальована стіна – таких самих нападів неодноразово зазнавав наш громадський центр для ЛГБТ+-спільноти “Прайд-хаб”. Лише за останній рік на нього нападали близько 20 разів. Жодний з випадків не було розслідувано”, – йдеться в дописі. 
 
Нагадаємо, що 12 вересня в Харкові відбудеться Марш рівності – традиційна хода за права ЛГБТ. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter