Ще один нацгвардієць помер після вибуху гранати під Радою

Дата: 01 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Дмитро Сластіков помер після вибуху гранати, яку кинули вчора під час сутичок під будівлею Верховної Ради.

Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Twitter.

Міністр написав, що загиблого звали Дмитро Сластіков. Він був призваний з Жовтих Вод Дніпропетровської області і служив у військовій частині 3027. 

Нагадаємо, вчора під Верховною Радою почалися сутички між силовиками та мітингувальниками, що вимагали не ухвалювати змін до Конституції. Після голосування мітингувальники пішли на будівлю штурмом, почали кидати димові шашки, а потім один з них кинув гранату у правоохоронців. МВС повідомило, що поранення отримали близько 100 міліціонерів та нацгвардійців. Від осколкового поранення загинув боєць Нацгвардії, 24-річний Ігор Дєбрін з Херсона.

На відео журналістів “Радіо Свобода”, а також на оперативному відео МВС зафіксовано людину, що кидала гранату. Згодом з’ясувалося, що це був член ВО “Свобода”, боєць батальйону “Січ” Ігор Гуменюк. Як відомо, це добровольчий батальйон патрульної служби міліції особливого призначення, створений у червні 2014 року в структурі Головного управління МВС України в місті Києві з членів ВО “Свобода”.

Українська Гельсінська спілка з прав людини пропонує безкоштовний юридичний захист всім постраждалим. Правозахисники зазначають, що це дозволить не лише покарати злочинців, але й отримати грошову компенсацію за рішенням Європейського суду з прав людини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter