Ще у трьох населених пунктах Донеччини проводитимуть примусову евакуацію дітей

Дата: 09 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Через безпекову ситуацію члени Координаційного штабу з питань проведення обовʼязкової евакуації населення в умовах воєнного стану ухвалили рішення про вивезення дітей із трьох населених пунктів Донеччини на більш безпечну територію.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото: Getty Images

Так, учасники Коордштабу одноголосно підтримали проведення примусової евакуації дітей із їхніми батьками або іншими законними представниками із селищ Цукурине, Іллінка та села Ізмайлівка Покровського району Донецької області.

Безоплатна евакуація до безпечних регіонів проводитиметься протягом 60 діб. Для її здійснення розгорнуть один приймальний пункт.

Щоб отримати консультацію щодо можливості виїхати до безпечних регіонів, можна зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА за номером 0 800 408 911.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати у месенджери ватсап/телеграм/вайбер на номер (096) 078-84-33.

Нагадаємо, що наразі на залізничний вокзал Рівного прибув вже десятий евакуаційний потяг із Донеччини. У потягу їхали 114 людей, серед яких 10 з інвалідністю та 21 дитина. З собою вони везли речі та домашніх улюбленців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter