Ще в п’яти тергромадах на Волині запрацюють заклади для постраждалих від домашнього насильства

Дата: 08 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Поточного року на території щонайменше п’яти територіальних громад у Волинській області відкриють заклади для підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. 

Про це розповіли в Мінсоцполітики. 

Притулок для постраждалих від домашнього насильства в Зимнівській громаді. Фото: Волинська ОДА

Посадовці зазначають, що повномасштабна війна лише погіршила проблему домашнього насильства, яка була актуальною для України й раніше. Так, лише на Волині у 2023-му отримали понад 9 тисяч відповідних звернень. 

Нині в області діє 45 спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі: 

  • 35 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги;
  • два притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;
  • два денних центри;
  • дві кризові кімнати;
  • один центр соціально-психологічної допомоги;
  • три спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування.

Як приклад розповіли про притулок у Зимнівській громаді, який відремонтували за майже 4 мільйони гривень ще у 2021 році. У закладі можна перебувати від трьох до шести місяців, отримуючи спеціалізовані послуги. Звернутися туди по допомогу можуть не лише мешканці Зимнівської громади, але й сусідніх – Локачинської, Литовезької, Оваднівської, Поромівської та Павлівської.

Нагадаємо, що за домашнє насильство в Україні переважно притягують до адміністративної відповідальності. У січні 2024 року правоохоронці зареєстрували рекордні майже пів тисячі кримінальних проваджень щодо випадків насильства в родинах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter