Ще одному російському військовому заочно загрожує в’язниця за розстріл цивільних авто в Гостомелі

Дата: 20 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних із закінченим замахом на умисне вбивство, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, повідомили російському військовослужбовцю. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Фото: Нацполіція

Імені підозрюваного не називають, але на сайті Офісу генерального прокурора можна знайти підозру на Антона Гаріна, деталі якої збігаються з повідомленням слідчих. 

Події, участь у яких закидають Гаріну, трапилися 25 лютого 2022 року, коли російські війська в Гостомелі з усіх видів озброєння розстріляли 12 цивільних автомобілів. Тоді вбили 11 людей, а ще 15 поранили.

“Серед постраждалих – уродженець Чернігівщини, який рухався на власному автомобілі, намагаючись евакуювати з Гостомеля. В цей час ворожі війська відкрили вогонь на ураження. Чоловік отримав тілесні ушкодження у вигляді численних вогнепальних поранень в області лівого плеча та передпліччя”, – розповідають у поліції. 

У 2022–2023 роках сімом росіянам, які можуть бути причетними до розстрілів, уже оголосили про підозри в порушенні законів та звичаїв війни. Наказ обстріляти авто вони отримали від командира Олега Потопальського

Нагадаємо, що комісія з розслідування порушень в Україні, уповноважена Радою ООН з прав людини, виявила закономірність нападів росіян на цивільних у Харківській, Київській та Сумській областях, коли ті перебували під тимчасовою окупацією. Відбувалися ці напади під час пересування людей. 

В усіх випадках жертви були в цивільному одязі, не мали зброї та їхали на авто, деякі з яких навіть мали напис “діти” на вікнах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter