“Ще кілька хвилин, і всі б загинули”: за тиждень поліцейські-парамедики на Донеччині врятували 24 поранених

Дата: 23 Травня 2023
A+ A- Підписатися

За останній тиждень поліцейські-парамедики по лінії бойових дій на Донеччини допомогли щонайменше 24 пораненим, серед яких двоє дітей. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Серед тих, кому допомагають парамедики, мешканці Костянтинівки, яка щодня опиняється під вогнем російських військових. Через щільність атак тут постійно чергують також інструктори Тренінгового центру поліції Донеччини, які мають кваліфікацію рівня “бойовий медик”.

Двох дітей врятувати вдалося під час масованого обстрілу, який стався 13 травня. Під удар потрапили діти, що гуляли біля магазину, і одна 15-річна дівчинка загинула на місці.

“Побачили поранених хлопця й дівчину, у них були травми тулуба, кінцівок. Разом з військовими почали надавати їм допомогу, як розпочався повторний обстріл. Ми схопили дітей, посадили в “броню”. Тільки рушили, як у те місце, де стояло авто, прилетів снаряд. Ще кілька хвилин, і ми б усі загинули”, – розповідає поліцейський-парамедик Андрій Булавін

Постраждалим дітям перев’язування робили “на ходу”, дорогою до лікарні. Вже за тиждень дівчину виписали, а хлопець почав самостійно ходити. 

Того ж дня парамедики врятували ще одну літню жінку, у квартиру якої було пряме потрапляння. 

“Її привалило цеглою. У постраждалої була серйозно пошкоджена нога, вона стікала кров’ю. Наклали турнікет, зафіксували кінцівку шиною. Коли виносили поранену на ношах, трохи провалилися – добре, що не глибоко”, – каже Булавін. 

Нагадаємо, що влада Донеччини постійно закликає мешканців переїхати до безпечніших місць, адже область є однією з найбільш постраждалих унаслідок повномасштабного вторгнення росіян. За майже рік тут убили понад тисячу цивільних, а ще понад три поранили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter