Ще двох дітей, яких викрали і утримували окупанти, повернули додому – Мінреінтеграції

Дата: 17 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Двох дітей, яких росіяни утримували на окупованих територіях та в РФ, вдалося повернути додому. Раніше у результаті обміну полоненими між РФ та Україною звільнили їхню матір.

Про це повідомили у Мінреінтеграції.

Марк, Данило та їхня мама Юлія

17 жовтня мама 11-річного Марка та 18-річного Данила, Юлія звернулася до Мінреінтеграції з проханням допомогти евакуювати її синів. Марка утримували в тимчасово окупованому Торезі на Донеччині, Данила  у РФ. 

Щойно опинившись у вільній Україні, Юлія звернулася до Мінреінтеграції. Почалася тривала та складна робота. Довелося долати багато перешкод. І ось нарешті Марк і Данило в Україні, з мамою. У возз’єднаної щасливої родини починається нове життя“,  зазначили в Мінреінтеграції.

Юлія, яка проживала в Торезі, тривалий час була бранкою окупантів. Її звільнили у результаті “жіночого обміну”, коли в Україну повернулися одразу 108 жінок із російського полону. Синів Юлії вдалося повернути в Україну аж через два місяці.

Нагадаємо, 17 жовтня у рамках обміну полоненими між Україною і Росією додому повернулися 108 українських військових та цивільних жінок.

37 звільнених українок – евакуйовані з “Азовсталі”, 11 офіцерок, 85 – рядових та сержанток.

Тож 35 захисниць зі Збройних сил України, 32 – з Військово-Морських сил, 12 – з тероборони, вісім – з Нацгвардії, включно з двома з “Азову”, п’ять – з Державної спеціальної служби транспорту, чотири – з Державної прикордонної служби та 12 цивільних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter