Шевченківський суд продовжив розгляд запобіжного заходу Стерненку

Дата: 15 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва продовжив розгляд запобіжного заходу громадському активістові Сергію Стерненку, якому минулого тижня оголосили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї.

Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA.

Адвокати активіста одразу оголосили клопотання про відвід процесуального керівника в цій справі, прокурора Миколи Бозовуляка, оскільки в неділю Стерненко подав заяву до ДБР про розголошення цим посадовцем інформації, що становить небезпеку для його життя та здоров’я. Суддя Володимир Бугіль відхилив клопотання.

Фото з фейсбук-сторінки Сергія Стерненка

Під стінами суду тим часом збираються прихильники Стерненка. Всіх людей перевіряють на воротах, вилучаючи заборонені предмети. Цього не відбувалося в п’ятницю, коли Шевченківський суд почав розгляд запобіжного заходу. Будівля суду посилено охороняється.

Розгляд запобіжного заходу Сергієві Стерненку тривав до десятої вечора 12 червня, після чого суддя Володимир Бугіль ухвалив рішення про перенесення засідання на ранок понеділка, 15 червня.

Як відомо, у травні в справі про напад на Сергія Стерненка в Одесі 25 травня 2018 року оголосили підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову. Дії підозрюваних кваліфіковано як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень. Тоді відбулася сутичка, внаслідок якої Іван Кузнецов помер. 

Це був третій напад на Стерненка за 2018 рік: у лютому активіста побили й завдали йому різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию.

На початку квітня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова зазначила в інтерв’ю “Українській правді”, що Сергієві Стерненку обов’язково вручать підозру – або за 115-ю (“Умисне вбивство”), або за 118-ю статтею (“Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”) ККУ.

11 червня активіста викликали до управління СБУ в Києві та Київській області й оголосили йому про підозру в умисному вбивстві Кузнецова та незаконному носінні холодної зброї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter