Шеф-редактор харківського видання “Думка” заявляє про тиск з боку голови облради Тетяни Єгорової-Луценко, яка поскаржилась на медіа до СБУ

Дата: 29 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко написала скаргу до управління СБУ в Харківській області на шеф-редактора видання “Думка” Юрія Ларіна. Чиновниця звинуватила журналіста у “підігруванні агресору” і “безпідставній” критиці представників влади.

Про це повідомив шеф-редактор видання “Думка” Юрій Ларін у своєму медіа.

Голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко. Фото: Харківська обласна рада

За словами Ларіна, очільниця Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко написала заяву зі скаргою на шеф-редактора видання на початку грудня 2022 року й адресувала її на ім’я начальника Управління СБУ в Харківській області Олександра Куця. Журналіст додав, що держслужбовиця звинувачує його в безпідставній критиці діяльності ради.

“Дії, спрямовані на безпідставну критику представників влади – це підігрування агресору та відкрита допомога ворогу”, – цитує заяву до СБУ Ларін.

Прикладом нібито безпідставної критики голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко вважає п’ять публікацій медіа.

Перша – новина під заголовком “Єгорова-Луценко погодила відпустку та матдопомогу харківському депутату, в якого радять забрати почесне звання (ДОКУМЕНТ)“. За словами журналіста, у претензії Єгорова-Луценко заявила, що підприємство не погоджувало Святашу відпустку.

Друга – новина із заголовком “У Харкові депутатам облради рекомендували забрати в Райніна та Святаша почесне звання і стипендію (ДОКУМЕНТ)“, де публікувався витяг із протоколу засідання Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання “Почесний громадянин Харківської області” від 21 листопада. Ларін пояснює, що чиновниця висловлює твердження, яке “дещо” не відповідає дійсності.

У новині “Єгорова-Луценко погодила відпустку та матдопомогу харківському депутату, в якого радять забрати почесне звання (ДОКУМЕНТ)“, за словами Ларіна, Єгоровій-Луценко незрозумілою є інформація про те, що через військовий стан не вдається зібрати Харківську обласну територіальну виборчу комісію, оскільки ця інформація подана без посилання на джерело.

Також у новині “У Харкові фракція “Блок Кернеса” може зірвати сесію облради 1 грудня – джерело“, на переконання Єгорової-Луценко, твердження “… за проєктом рішення про присвоєння звання “Почесний громадянин Харківської області”, який підписала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, на найближчій сесії депутатам запропонують присвоїти це звання …”, є таким, що не відповідає дійсності. Ларін пояснює, що йдеться про проєкт рішення про присвоєння звання “Почесний громадянин Харківської області” 7 особам, проєкт було знято з порядку денного перед самим засіданням.

Також новина “Ексзаступник голови Харківської ОДА розкритикував медичні рішення, які винесе на сесію Єгорова-Луценко“, де йдеться про критику колишнім заступником голови Харківської ОДА з медичних питань Михайлом Черняком планів Харківської облради об’єднати в Харкові обласну дитячу та обласну дорослу інфекційні лікарні, також здалася заявниці підозрілою.

Після заяви голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко до СБУ шеф-редактор Юрій Ларін надав пояснення правоохоронцям.

Після отримання пояснень, за даними “Думки”, працівники СБУ не встановили фактів протизаконної діяльності Ларіна та редакції в цілому.

Шеф-редактор також додав, що видання “Думка” п’ять разів пропонувало Єгоровій-Луценко записати інтерв’ю, від чого вона відмовлялася в останній момент, навіть після призначення місця і дати зустрічі.

Редакція “Думки” вважає заяву голови Харківської обласної ради Тетяни Петрівни Єгорової-Луценко до СБУ спробою тиску. Медіа залишає за собою право звернутися із відповідною заявою до правоохоронних органів України, до правозахисних організацій, до Інституту розвитку регіональної преси, Інституту масової інформації, британського Institute for War and Peace Reporting (IWPR) та інших міжнародних журналістських організацій за підтримкою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter