Шанси на обмін Афанасьєва та Солошенка дуже високі – Медведчук

Дата: 04 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Спецпредставник від України в Тристоронньої контактній групі Віктор Медведчук заявляє, що веде переговори про обмін утримуваних в РФ українців Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва. Він каже, що велика ймовірність їх успішного завершення найближчим часом.

Про це з посиланням на “Інтер” передає “Інтерфакс”.

“На прохання президента України я веду переговори про звільнення Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва, які засуджені і відбувають покарання в Російській Федерації. Йдеться про обмін даних осіб. У другій половині квітня цього року я провів в Москві два раунди переговорів, обговорюючи умови обміну Солошенка і Афанасьєва на осіб, в яких зацікавлені в Російській Федерації”, – сказав Медведчук.

“Можу сказати, що шанси на їхнє звільнення і повернення в Україну найближчим часом дуже високі”, – зазначив політик.

14 жовтня 2015 року Московський міський суд визнав колишнього гендиректора держпідприємства “Виробниче об’єднання “Зоря” (Полтава) 73-річного Юрія Солошенка винним в шпигунстві і засудив до 6 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Геннадій Афанасьєв є фігурантом “справи кримських терористів” (разом з Олегом Сенцовим і Олександром Кольченком та Олексієм Чірнієм). Він визнав провину і пішов на угоду зі слідством. Мосміськсуд 25 грудня 2014 року визнав його винним за ч.2 ст. 205 КК РФ (терористичний акт) і засудив його до семи років колонії суворого режиму. Після вироку Афанасьєв виступив свідком на процесі у справі Сенцова і Кольченка, і оголосив, що обмовив їх під тиском.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter