Сержант поліції з Луганщини виявився колишнім бойовиком “Армии Юго-Востока”

Дата: 17 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України викрила в лавах Нацполіції Луганщини колишнього бойовика незаконного збройного формування “Армия Юго-Востока”.  

Про це повідомили в СБУ.

Як вдалося встановити слідчим, з 2014 року чоловік був членом так званого “формування Дрьомова”, яке контролювало Сєвєродонецьк. Щойно українські військові звільнили місто, а бойовики відійшли вглиб тимчасово окупованих територій, підозрюваний спочатку переховувався на території РФ і в тимчасово окупованому Криму, а потім повернувся на підконтрольну українському уряду територію. 

“Фігурант брав участь у забезпеченні пропускного режиму та чергуваннях на бойових постах терористичних угруповань. Крім того, за даними правоохоронців, зловмисник був зарахований до розвідувального підрозділу бойовиків, який очолював громадянин РФ з позивним Спец. Бойовики Спеца причетні до викрадень та катувань українських патріотів, убивств військовослужбовців ЗСУ у боєзіткненнях під Рубіжним та в Новоайдарському районі”, – розповіли в СБУ.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Після “повернення” чоловік влаштувався на роботу в Нацполіцію, де й працював до моменту викриття. Як уже розповіли журналістам “Української правди” в МВС, колишній бойовик був співробітником управління поліції охорони у званні сержанта та працював на посаді водія. У відомстві уточнили, що затриманий не мав доступу до жодної таємної або закритої інформації. Правоохоронці планують провести внутрішнє розслідування ситуації.

Наразі колишньому поліцейському повідомили про підозру за статтею “Участь у не передбачених законом збройних формуваннях”. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Слідчі дії тривають, а тому правоохоронці перевіряють можливу причетність затриманого до скоєння інших злочинів на шкоду держбезпеці та громадянам України.

Нагадаємо, що нещодавно на Луганщині правоохоронці затримали чоловіка, якого завербувала для підготовки теракту російська ФСБ. Зловмисник приїхав з території РФ до Сєвєродонецька, де заклав саморобний вибуховий пристрій до автомобіля керівника інституту, звідки до цього намагався викрасти дані. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter