На Луганщині правоохоронці запобігли теракту

Дата: 07 Червня 2021
A+ A- Підписатися

На Луганщині правоохоронці затримали чоловіка, якого завербувала для підготовки теракту російська ФСБ, та оголосили йому підозру.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Слідчі встановили, що чоловік проходив військову службу в лавах так званої “народної міліції ЛНР”, а минулого року його завербували співробітники ФСБ для виконання розвідувально-підривної діяльності. Спочатку через пособників він намагався отримати таємну інформацію наукового інституту в Харкові щодо новітньої військової техніки та програм розробок використання безпілотних літальних апаратів. Проте одного з його спільників викрили в лютому 2021-го.

 

Затриманий чоловік прибув з території РФ до Сєвєродонецька, де мав вчинити терористичний акт. Він заклав саморобний вибуховий пристрій, що заздалегідь підготували російські силовики, до автомобіля керівника вищезгаданого інституту. Саме після цього його й затримали.

Наразі чоловіку оголосили підозру “у вчиненні закінченого замаху на вчинення терористичного акту”і ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 258 КК України

Нагадаємо, що нещодавно СБУ викрила на співпраці з бойовиками чоловіка в Краматорську. За даними силовиків, він збирав інформацію для кураторів з “ДНР” про місця дислокації та режиму охорони об’єктів Служби безпеки, Збройних сил, Нацгвардії, Головного управління розвідки, а також Державної податкової служби на Донеччині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter