Серед державних інститутів українці найбільше довіряють Нацгвардії – дослідження МВС

Дата: 16 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Серед інститутів держави та суспільства українці найбільше довіряють Національній гвардії. Такі результати опитування представило Міністерство внутрішніх справ 15 листопада під час презентації Стратегії розвитку МВС України до 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

“У жовтні за результатами соціологічного дослідження, проведеного міжнародними та національними інститутами соціології, найбільшу довіру громадян серед інститутів держави та суспільства отримали: Національна гвардія (52,6 відсотки), Державна служба з надзвичайних ситуацій (50,5 відсотки), Державна прикордонна служба (46,4 відсотки), добровольчі батальйони (43,9 відсотки), Національна поліція в цілому (39,3 відсотки) та Патрульна поліція, зокрема, (40,9 відсотки)”, – зазначає заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

Вона наголосила, що кожен громадянин України має знати, що отримає якісний державний сервіс, а працівники системи МВС мають бути впевнені в завтрашньому дні, тож особливу увагу міністерство приділяє саме підготовці кадрів та сучасній системі мотивації.

На це, зокрема, спрямована Стратегія до 2020 року, каже міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Стратегія – логічне продовження розпочатих змін. Визначені напрямки будуть сприяти підвищенню ролі правоохоронних органів  у суспільстві,  зміцненню контактів із населенням, втіленню нових підходів та поглядів на нашу роботу з пріоритетами на сервісні функції”,  – зауважує він.

В тексті Стратегії визначені нові пріоритети подальшої роботи: створення безпечного середовища для кожного громадянина, підтримання публічної безпеки та порядку, протидія злочинності, дотримання прав людини, інтегроване управління кордонами, якість і доступність послуг, ефективне врядування, прозорість і підзвітність та розвиток кадрового потенціалу та соціальний захист працівників.

Значна увага в новій Стратегії приділяється дотриманню прав людини органами системи МВС, зазначила Тетяна Ковальчук.

“В питаннях забезпечення прав людини ми плануємо адаптувати відомчі нормативно-правові акти до законодавства Євросоюзу, удосконалити нормативно-правове регулювання підстав і порядку застосування фізичної сили, спеціальних засобів і вогнепальної зброї, а також розвивати систему захисту прав людей з особливими потребами”, – каже вона.

Заступниця міністра також повідомила, що найближчим часом буде створена єдина служба екстреної допомоги “112”, реформована поліція превентивної діяльності та запроваджено інститут кримінальних проступків, щоб ефективно протидіяти злочинності.

Серед своїх основних викликів МВС називає складну криміногенну ситуацію та низьку ефективність превентивних заходів, недосконалість правових механізмів досудового розслідування та бюрократизацію і відсутність ефективної системи ІТ-управління.

Нагадаємо, у вересні Міністерство внутрішніх справ запровадило новий онлайн-сервіс – замовлення довідки про несудимість на сайті.

У травні цього року МВС також повідомило про створення Управління моніторингу дотримання прав людини, яке відслідковуватиме порушення прав людини в діяльності МВС і центральних органів влади.

Згідно з результатами загальнонаціонального соціологічного дослідження “Права людини в Україні”, третина українців вважає ЗМІ найкращим засобом захисту прав людини. 19 відсотків учасників опитування вважають звернення до Європейського суду з прав людини найефективнішим засобом захисту своїх прав. 16 відсотків респондентів звертаються за допомогою до родичів та знайомих. І стільки само опитаних вважають суд найкращим засобом захисту своїх прав.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter