Сенат Італії відхилив законопроєкт, який мав криміналізувати злочини ненависті проти ЛГБТ

Дата: 29 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Про це повідомляє The Guardian.  

Фото: EPA

Піна Пічерно, депутатка Європейського парламенту від Демократичної партії, яка відстоювала законопроєкт, назвала це голосування “однією з найгірших сторінок в історії Італійської республіки”.

За словами ультраправих партій, які проголосували проти законопроєкту у верхній палаті, закон придушив би свободу вираження поглядів і сприяв “пропаганді гомосексуалізму” в школах.

У червні минулого року Ватикан також здійснив безпрецедентне втручання в політику, закликавши італійський уряд змінити закон через побоювання, що він порушить “свободу думки” католицької церкви.

Дебати щодо схвалення законопроєкту розгорнулися після серії гучних нападів на геїв і трансгендерів. Документ передбачав ув’язнення на строк до чотирьох років за злочини проти ЛГБТ та скоєні через ненависть до жінок. Він також мав на меті збільшити фінансування організацій, які працюють у боротьбі з дискримінацією та допомагають людям, потерпілим від злочинів ненависті. 

Правозахисники щороку фіксують сотні повідомлень про такі злочини, але багато з них залишаються безкарними. Хоча Італія схвалила закон про одностатеві цивільні союзи ще 2016 року, країна відстає від своїх партнерів з ЄС у протидії гомофобії.

Наразі парламент не зможе відновити обговорення проєкту закону протягом наступних шести місяців, а лівоцентристські законодавці вважають, що неможливо буде схвалити його до того, як повноваження парламенту завершаться на початку 2023 року. 

Нагадаємо, що минулого року нижня палата парламенту Італії ухвалила законопроєкт, який передбачає кваліфікацію насильства проти ЛГБТ, людей з інвалідністю, а також жінконенависництва як злочини ненависті.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter