СБУ заперечує факти катування полонених

Дата: 22 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України відреагувала на звіт міжнародної правозахисної організації Amnesty International, у якому йдеться про застосування обома сторонами конфлікту на Донбасі катувань до полонених.

У повідомленні прес-служби СБУ зазначено, що ні у СБУ, ні в Україні жодних полонених не утримують. Служба затримує осіб, що підозрюються у терористичній діяльності, посяганні на основи державної безпеки, діях, спрямованих на захоплення державної влади, та за рішеннями суду утримує їх під вартою. При цьому служба надає доступ до затриманих міжнародним організаціям, правозахисникам, адвокатам, Уповноваженому Верховної Ради з прав людини.

Служба безпеки з повагою ставиться до думки міжнародних експертів і тому готова спільно з військовою прокуратурою провести належне розслідування по кожному випадку, згаданому у звіті міжнародної організації з метою з’ясування всіх обставин та встановлення істини“, – зазначено у повідомленні прес-служби СБУ.

Нагадаємо, у своєму звіті Amnesty International зазначала, що обидві сторони конфлікту на сході України піддавали тортурам людей, що потрапили у полон, а також використовували їх як “валюту” для обміну полоненими. Експерти організації дійшли такого висновку після того, як взяли інтерв’ю у 17 людей, що побували в полоні у бойовиків, та у 16 людей, що були у полоні в української сторони.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter