СБУ знешкодила російську ДРГ, яка готувала вбивства командирів Сил спеціальних операцій ЗСУ

Дата: 09 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці нейтралізували диверсійно-розвідувальну групу ФСБ в результаті багатоетапної спецоперації в Києві та Сумській області. Затримані розвідували пункти дислокації та переміщення українських військ.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, група була сформована кадровим співробітником ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. До її складу ввійшов мешканець прикордонного району Сумщини, якого завербувала російська спецслужба після початку повномасштабного вторгнення.

Саме він був на прямому зв’язку зі своїм “куратором” і координував з ним плани та алгоритми дій щодо виконання ворожих завдань. Для комунікації вони використовували закриті телеграм-канали.

Одним з головних завдань диверсантів був збір персональних даних та місць перебування командирів бойових підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ. Цю інформацію окупанти планували використати для підготовки до фізичної ліквідації українських захисників та знищення їхнього озброєння і військової техніки.

Втім, співробітники СБУ своєчасно викрили ДРГ, коли вони забирали зброю із заздалегідь облаштованого схрону на Сумщині.

Під час огляду схованки правоохоронці виявили дві протитанкові міни ТМ-62М з підривачами, дві бойові гранати РГО із запалами та автомат Калашникова зі спорядженим магазином.

Саме цю зброю ворожа ДРГ планувала використати для вчинення диверсій на території регіону.

Також під час обшуків за місцями проживання підозрюваних виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами листування з представником ФСБ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що напередодні СБУ викрила ще одного ймовірного поплічника окупантів під час контрдиверсійних заходів на південному напрямку. Чоловік приховано збирав та передавав росіянам інформацію про місця дислокації українських військових підрозділів та правоохоронних органів, залучених до оборони Миколаєва. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter