СБУ здався один з так званих “міністрів ДНР”

Дата: 29 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Контррозвідники Служби безпеки України вивели на підконтрольну українській владі територію одного з колишніх так званих “міністрів вугільної промисловості” бойовиків “ДНР”.

Про це повідомили у відомстві. 

Після початку конфлікту на Донбасі чоловіка призначили на посаду в уряді бойовиків. Він регулярно відвідував засідання “чиновників” та брав активну участь у формуванні внутрішньої політики “профільного міністерства”. За інформацією СБУ, чоловік регулював діяльність підприємств вугільновидобувної промисловості та відповідав за розподіл енергетичних ресурсів на окупованих територіях Донецької області.

Після звільнення колишній “міністр” розпочав на території ОРДО власний бізнес та розмірковував над поверненням на підконтрольну українській владі територію. Задля цього він зв’язався з українськими спецслужбами, а після виведення з окупованої Донеччини написав заяву до Служби безпеки, в якій повідомив про свою участь в окупаційних “органах влади”.

“Чоловік надав детальні свідчення щодо конкретних фактів безпосередньої причетності РФ до процесу окупації окремих районів Донеччини. “Ексміністр” також засвідчив причетність держслужбовців РФ, які перебувають на окупованих територіях Донецької області як “радники”, в організації злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів РФ, виділених для функціонування об’єктів вугільно-промислового комплексу псевдореспубліки”, – розповіли у відомстві. 

Наразі стосовно чоловіка розпочали кримінальне провадження за статтею “Створення терористичної групи”, тривають слідчі дії. Слідчі проводять перевірку можливої причетності фігуранта до скоєння злочинів під час перебування на “керівних посадах ДНР”.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року суд Дніпропетровської області визнав винною у створенні терористичної групи чи терористичної організації одну з командирок танкового батальйону так званої “ДНР” Світлану Дрюк, яка перейшла на бік української армії.

Жінка воювала на боці бойовиків після початку конфлікту на Донбасі, а її успіхи на службі в так званій “ДНР” стали причиною того, що російські режисери зняли про неї художній фільм “Ополченочка”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter