СБУ затримала військового, якого підозрюють у зборі даних про ППО та іноземну зброю

Дата: 01 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру у державній зраді, вичиненій в умовах воєнного стану, повідомили мешканцю Бахмута, який мобілізувався до Сил оборони, щоб шпигувати для росіян. 

Про це розповіли у СБУ. 

Підозрюваний – мешканець Бахмута, якого росіяни завербували ще до початку повномасштабного вторгнення.

Есбівцям вдалось встановити, хто саме вербував чоловіка. Ним виявився представник 72 розвідцентру ГУ ГШ ЗС РФ, більш відомого як ГРУ, Микита Климовський

Ще 24 лютого минулого року підозрюваному поставили перше завдання – збирати дані про наслідки повітряних ударів по місту, а також точні координати мостових переходів у Бахмуті та на його околицях.

Наступним завданням став переїзд до Дніпропетровщини та мобілізація до українського війська. 

“Після зарахування до складу однієї з військових частин ЗСУ ворожий агент збирав інформацію про кількість особового складу та наявне озброєння в підрозділах. Також фігурант передав агресору інформацію про можливі візити до гарнізону представників вищого командування Збройних сил України”, – розповідають слідчі. 

Намагався підозрюваний й виявити місця базування системи протиповітряної оборони та новітнього західного озброєння, зокрема танків “Леопард”.

Нині чоловіка затримали. Якщо суд визнає його винним, то він може отримати 15 років в’язниці або ж довічне. 

Нагадаємо, що чоловіка з Харківщини підозрюють у тому, що з другом мобілізувався в ЗСУ збирати дані для російських спецслужб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter