СБУ затримала в Дніпрі групу терористів, причетних до мінування будівель у низці областей

Дата: 15 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України викрила в Дніпрі організоване злочинне угруповання, яке причетне до вчинення терактів у різних регіонах України.

Про це повідомили у відомстві. 

Керував групою кримінальний авторитет із Криму, відомий на прізвисько Арієць. Чоловік, за словами спецслужби, спеціалізувався на скоєнні особливо тяжких злочинів, зокрема на замовлення інших осіб. Члени угруповання координували свою діяльність із представниками кримінальних кіл Росії, які, зі свого боку, працюють на російські спецслужби. Для планування і погодження злочинних дій ватажки угруповання зустрічалися з російськими кураторами на території РФ, країн Євросоюзу та Близького Сходу.

За даними слідства, учасники групи причетні до вчинення близько 18 терористичних актів у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській та Полтавській областях, а саме мінування та підпалів житлових та комерційних будівель, у яких перебували люди.

Правоохоронці вже провели обшуки в помешканнях, транспортних засобах та офісних приміщеннях фігурантів справи, де вилучили 16 одиниць вогнепальної зброї, майже 1700 набоїв, гранати, електронні та паперові записи, зокрема з відомостями стосовно об’єктів нападів та потерпілих осіб. Також СБУ знайшла в затриманих майже 200 тисяч гривень, понад 20 тисяч американських доларів і 3 тисячі євро.

Наразі всю вилучену зброю передали на експертизу, а правоохоронці розшукують інших членів угруповання. Ватажкам уже повідомили про підозру та відправили під варту без права внесення застави. Перевіряється інформація щодо причетності зловмисників до організації та скоєння інших злочинів, зокрема замовних убивств.

Нагадаємо, що нещодавно СБУ викрила власного генерал-майора, який нібито планував убивство добровольця Осмаєва за завданням РФ. Голова служби Іван Баканов розповів, що для затримання провели багаторівневу спецоперацію, яка стала найважливішим викриттям спецслужби за всю історію незалежності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter