СБУ затримала одну з керівниць окупаційної “адміністрації” Ізюмського району, яка допомагала проводити “референдум”

Дата: 15 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області правоохоронці викрили ще одну ймовірну поплічницю окупантів. Нею виявилась колишня очільниця створеного окупантами “Савінського територіального відділу Ізюмської військово-цивільної адміністрації”. 

Про це повідомила Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

За даними слідства, фігуранткою є місцева мешканка, яка після захоплення частини регіону підтримала загарбників і добровільно вступила до окупаційних органів.

Так, вона активно підшукувала “однодумців”, яких намагалась залучити до співпраці з агресором. За це вона пропонувала “посади”, російські зарплати та лояльність російських військових.

Серед іншого, підозрювана збирала паспортні дані місцевих жителів та передавала їх до окупаційної адміністрації. Отримані персональні відомості громадян ворог використовував для фальсифікації “результатів” фейкового плебісциту.

Після звільнення Харківщини жінка намагалась переховуватись на території Ізюмського району, але співробітники СБУ своєчасно викрили її та затримали.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники СБУ Харківської області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури.

Нагадаємо, що в листопаді прокурори повідомили про підозру 42-річному мешканцю міста Красноград, що на Харківщині, за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Йому загрожує позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter