СБУ затримала мешканця Маріуполя, який катував українських військових та полонених

Дата: 02 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України затримала колишнього бойовика, який брав участь у катуванні українських військових та мирного населення.

Про це повідомили у відомстві. 

За даними слідчих, у 2014 році мешканець Маріуполя добровільно приєднався до терористичної групи російського диверсанта, підполковника військової розвідки РФ Ігоря Безлера.

“Він відповідав за так званий інформаційний блок і займався антиукраїнською пропагандою. За завданням Бєса бойовик був присутній на допитах та знущаннях над військовополоненими й заручниками, яких утримували в приміщенні колишнього Горлівського управління по боротьбі з оргзлочинністю міліції. Вибиті “зізнання” він фіксував на камеру та розміщував на сайтах “Л/ДНР” і в соцмережах. Часто ці кадри використовували російські ЗМІ для створення пропагандистських сюжетів”, – розповіли в СБУ.

Окрім цього, чоловік, за словами правоохоронців, застосовуючи фізичний і моральний тиск та погрожуючи зброєю, принижував полонених і змушував їх виконувати різні господарські роботи. 

У 2015 році з початком кримінальних розбірок за перерозподіл сфер впливу між угрупованнями бойовиків він злякався за своє життя і втік на мирну територію України. Затримали чоловіка за допомогою свідчень людей, які впізнали його. 

Під час обшуків за місцем проживання терориста вилучено матеріали, які долучили до доказової бази справи. Слідчі СБУ повідомили йому про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter