СБУ затримала ймовірну російську шпигунку, яка намагалася проникнути до лав спецслужби

Дата: 02 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

На Луганщині правоохоронці затримали шпигунку російської ФСБ, яка намагалася стати “подвійною агенткою” і проникнути в спецслужбу України. У результаті багатоходових контррозвідувальних заходів підозрювану своєчасно викрили та ідентифікували її “куратора”.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

“Контррозвідка Служби безпеки викрила глибоко законспіровану шпигунку ФСБ на Луганщині. Жінка прикидалась українською патріоткою, яка намагалася втертися в довіру СБУ. Причому насправді вона виконувала завдання російських спецслужб”, – йдеться в повідомленні.

Для виконання ворожого завдання жінка вийшла на представника одного з підрозділів СБУ і запропонувала свою допомогу в боротьбі з окупантами.

Однак співробітники СБУ встановили, що у 2019 році підозрювану завербувала російська спецслужба через підконтрольне окупантам так зване “Міністерство державної безпеки ЛНР”.

“Після початку повномасштабного вторгнення вона виконувала вказівки окупантів щодо виявлення маршрутів і техніки ЗСУ на території Луганської області. Отриману інформацію вона передавала до окупаційної адміністрації для проведення подальших репресій проти місцевих жителів”, – пояснюють у спецслужбі.

Проте СБУ зірвала плани росіян. Співробітники української контррозвідки дезінформували окупантів, вивели підозрювану на підконтрольну територію та затримали.

Наразі затриманій повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що на Луганщині викрили колишню директорку гімназії в Біловодську, яка добровільно погодилася очолити місцевий ліцей, підпорядкований окупаційній адміністрації так званої “ЛНР”. Жінка організувала “навчальний процес” з використанням російських підручників і “методичок”, а педагогів скерувала на “перепідготовку” до РФ.

Перебуваючи на “посаді”, вона агітувала дітей підтримати окупантів і надалі приєднуватися до їхніх лав. Для поширення прокремлівської пропаганди вона закликала до створення в захоплених школах осередків так званої “юнарміі” РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter