СБУ затримала диверсантів ПВК “Вагнер”, які катували мешканців Харківщини

Дата: 11 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України ліквідувала на Харківщині дві групи диверсантів ПВК “Вагнер”, які катували українців.

Про це пресслужба СБУ повідомила на сторінці у фейсбуку й опублікувала коротке відео затримання. 

На відео видно, що спецпризначенці ЦСО “А” СБУ виявили бази “вагнерівців” за допомогою аеророзвідки, оточили їх та штурмували.

“Вагнерівці” були озброєні автоматами, ПКМ, РПГ та гранатами. Одного диверсанта вбили під час затримання, чотирьох узяли в полон, зокрема командира ворожої ДРГ.

Згідно з відео, опублікованим СБУ, під час допиту він намагався приховати завдання диверсійно-розвідувальної групи. За його словами, ДРГ нібито “не дочекалася підкріплення”. 

Але СБУ встановила, що насправді диверсанти катували українців. Командир надає українським спецслужбам інформацію про облаштовані окупантами катівні. 

Як повідомляло в жовтні МВС, правоохоронці виявляли катівні в тих чи інших формах у переважній більшості звільнених від російських окупантів міст і селищ.

Це, зокрема, населені пункти Ізюм, Великий Бурлук, Козача Лопань, Вовчанськ, Балаклія. Цей список місць несвободи нещодавно поповнила база відпочинку поблизу села Новоплатонівка Ізюмської ОТГ. 

Катівні росіяни часто влаштовували у відділках поліції, де тримали людей у жахливих умовах, знущаючись із  них. Поліцейські вже зареєстрували на звільнених від російських військ територіях Харківської області понад 1100 воєнних злочинів.

Зокрема, на деокупованих територіях Херсонської області поліція відкрила 42 кримінальних провадження за фактами воєнних злочинів російських військових.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter