СБУ затримала двох жительок Луганщини, які надавали окупантам дані про українських патріотів та переселенців

Дата: 15 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили ще двох жительок Луганщини, які під час захоплення частини регіону “здавали” росіянам адреси українських патріотів і сприяли розселенню окупантів в оселях місцевих жителів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Крім цього, жінки годували особовий склад окупантів і запропонували їм власні домівки в селищі Невське Сватівського району.

За таку співпрацю вони отримали від окупаційної адміністрації “особливий статус” і можливість безперешкодно переміщуватися тимчасово окупованою територією. 

Втім, навіть після звільнення Збройними силами України населеного пункту жінки залишились у селищі. Щоб уникнути правосуддя, вони намагались увійти в довіру до українських військових.

Однак співробітники Служби безпеки викрили їх та затримали.

Наразі жителькам Луганщини повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, що на Луганщині правоохоронці затримали ймовірну шпигунку російської ФСБ, яка намагалася стати “подвійною агенткою” і проникнути в спецслужбу України. У результаті багатоходових контррозвідувальних заходів підозрювану своєчасно викрили та ідентифікували її “куратора”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter