СБУ затримала блогера за оприлюднення відео обстрілу росіянами Бурштинської ТЕС

Дата: 20 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України затримала блогера, який оприлюднив відео наслідків обстрілу росіянами Бурштинської ТЕС на Івано-Франківщині.

Про це повідомила пресслужба СБУ

Бурштинська ТЕС. Джерело: ДТЕК

Чоловік відзняв на відео наслідки влучань ракет по об’єкту критичної інфраструктури та розмістив його у своєму телеграм-каналі. Відео підхопив телеграм-канал, який має мільйонну аудиторію. Через сім хвилин результати обстрілу вже демонстрували російські пропагандисти.

У СБУ вкотре нагадали, що соцмережі моніторять не лише російські блогери, але й кадрові військові. Вони враховують інформацію з відкритих джерел під час планування подальших дій.

Блогер, про якого йдеться, не є коригувальником і не мав наміру сприяти ворогу, наголосили у СБУ. Після спілкування зі спецслужбою він усвідомив, що відео влучань можуть бути використані Росією для коригування точності ударів.

Нагадаємо, що 19 жовтня росіяни завдали ракетного удару по Бурштинській ТЕС, унаслідок чого на електростанції виникла пожежа. Вперше росіяни вдарили ракетами по ТЕС 10 жовтня, влучивши у розподільчий пристрій.

Останнім часом російська армія посилила ракетні удари по Україні та намагається знищити енергетичну інфраструктуру країни.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українців закликали не робити росіянам послугу та не поширювати наслідки ударів по об’єктах критичної інфраструктури, оскільки ворог аналізує ці дані.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter