СБУ вивезла з Донеччини свідка катувань українських військових

Дата: 30 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України провела спецоперацію і вивезла з окупованої Донеччини колишнього представника проросійських бойовиків, який став свідком злочинів.

Про це повідомляє сайт відомства. 

Чоловік, за словами правоохоронців, працював у так званому “Центрі спеціальних операцій Міністерства державної безпеки ДНР”. Він став свідком злочинів терористів, зокрема незаконного утримання і тортур полонених військовослужбовців Збройних сил України, а також протиправної діяльності російських спецслужб.

“Згодом він виявив готовність залишити ОРДО для надання українським контррозвідникам цієї інформації. Проведена перевірка підтвердила, що колишній учасник незаконних збройних формувань не брав безпосередньої участі в бойових діях, не вчиняв інших тяжких та особливо тяжких злочинів”, – розповіли в СБУ. 

Суд звільнив чоловіка від покарання, адже він допоміг слідству. 

Як відомо, нещодавно розвідка СБУ вивезла з окупованої Луганщини свідка збройної агресії РФ в Україні. Мешканець міста Сорокине після початку конфлікту через матеріальні труднощі вступив до ремонтної роти так званого “2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР”, але згодом усвідомив хибність свого кроку та зв’язався з українськими правоохоронцями, яким розповів, що готовий надати свідчення злочинної діяльності РФ на території України.

Незадовго до цього українські спецслужби допомогли вивезти з окупованої Донеччини одну з командирок танкового батальйону так званої “ДНР” Світлану Дрюк, яка перейшла на бік української армії. Жінка заявила, що свідчитиме проти Росії в Гаазі.

Вона перейшла на бік бойовиків також у 2014 році, а її успіхи на службі в так званій “ДНР” стали причиною того, що російські режисери навіть зняли про неї художній фільм “Ополченочка”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter