СБУ викрила ще 7 інтернет-агентів, які поширювали російську пропаганду в соцмережах

Дата: 03 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Працівники СБУ нейтралізували інформаційно-підривну діяльність ще 7 агітаторів, які поширювали прокремлівський контент у соцмережах. Пропагандистські матеріали вони брали з російських інтернет-ресурсів.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Серед них мешканка Києва, яка на власній сторінці в забороненій соцмережі “Одноклассники” регулярно виправдовувала збройну агресію РФ проти України, публікуючи заклики до захоплення органів влади та зміни кордону.

У Сумах викрили місцевого жителя, який через фейсбук розміщував наративи кремля про нібито “громадянську війну” в Україні та героїзував ватажка терористичної організації “ДНР” Олександра Захарченка.

На Дніпропетровщині затримали одразу трьох ворожих інтернет-агітаторів, які підтримували агресивну війну проти України та закликали до співпраці з окупантами. Один з них публікував дописи, у яких поширював фейки про вище військово-політичне керівництво України та вихваляв очільників кремля.

У Тернополі співробітники СБУ викрили ворожого поплічника, який дискредитував українських захисників, що захищали Маріуполь. Крім того, він був учасником низки громадських об’єднань та ініціатив, пов’язаних із колаборантом Кирилом Стремоусовим та лідером фейкового “народовладдя” Анатолієм Балахніним.

На Миколаївщині виявили, що директор одного з місцевих підприємств у соціальній мережі “Одноклассники” активно закликав до захоплення території України. Він є уродженцем міста Макіївка Донецької області і підтримував зв’язок із місцевими колаборантами.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, у березні мешканця Івано-Франківської області, який створив та адміністрував телеграм-канал “Херсонская Республика”, суд відправив на шість років до в’язниці з конфіскацією всього належного йому майна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter