СБУ викрила мешканку Київщини, яка поширювала петиції із закликом до Путіна ввести війська

Дата: 11 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України припинила злочинну діяльність мешканки Київщини, яка поширювала в мережі антиукраїнські публікації.

Про це повідомили в СБУ. 

За словами слідчих, мешканка Київщини адмініструвала в одній з популярних соціальних мереж антиукраїнські ресурси, на яких виправдовувала і “легітимізувала” анексію Криму та російську агресію на Донбасі. Жінка систематично поширювала публікації, які дискредитували підрозділи Збройних сил у районі ООС і пропагувала діяльність бойовиків “ДНР”.

Антиукраїнськими настроями, як розповіли в спецслужбі, агітаторка “надихалася” під час відвідування так званих “байкерських зльотів” клубу “Нічні вовки”, яким керує одіозний Олександр Золдостанов, або Хірург. 

Окрім антиукраїнських публікацій у соцмережах жінка також розміщувала на міжнародних онлайн-платформах громадських ініціатив петиції із закликами до президента РФ Володимира Путіна ввести на територію України війська і приєднати південний схід України до Росії. Потім, використовуючи інтернет-спільноти, агітаторка організовувала просування та збір підписів за фейкові петиції.

Керівник “Нічних вовків” Олександр Золдостанов та президент РФ Володимир Путін у Криму, 2009 рік. Фото: з відкритих джерел

Найближчим часом зловмисниця планувала проведення активної провокаційної кампанії в мережі – напередодні спільних військових навчань України і НАТО, кажуть у СБУ. Отримані під час досудового слідства матеріали, згідно з висновками експертиз, містять заклики до повалення конституційного ладу України.

Наразі жінці оголосили про підозру за статтею “Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади”. Підозрюваній загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої. 

Нагадаємо, що нещодавно на Луганщині правоохоронці затримали чоловіка, якого завербувала для підготовки теракту російська ФСБ. Зловмисник приїхав з території РФ до Сєвєродонецька, де заклав саморобний вибуховий пристрій до автомобіля керівника інституту, звідки до цього намагався викрасти дані. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter