СБУ викрила двох зловмисників, які продавали дані з баз прикордонників

Дата: 30 Червня 2020
A+ A- Підписатися

В Івано-Франківській області СБУ викрила чинного і колишнього прикордонників на продажі інформації з обмеженим доступом з бази даних Державної прикордонної служби.

Про це повідомили у відомстві. 

За даними слідчих, клієнтами фігурантів були, зокрема, учасники кримінальних угруповань. Зловмисники продавали дані про перетин держкордону громадянами України та іноземцями, термін їхнього перебування в країні й наявність заборон на в’їзд чи виїзд. Свої “послуги” вони пропонували через спеціалізовані інтернет-сервіси, а оплату від замовників отримували на банківські картки.

Наразі обом фігурантам справи повідомили про підозри в несанкціонованому збуті або поширенні інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації. Матеріали справи СБУ скерувала до суду.

Як відомо, нещодавно правоохоронці повідомили, що в межах справи щодо масштабного витоку персональних даних провели 36 обшуків, затримали одну особу, а найближчими тижнями планують провести нові операції та оголосити 29 підозр і заблокувати дев’ять телеграм-каналів. Йдеться про телеграм-канали, які з травня продавали персональні дані українців, зокрема базу даних із 26 млн водійських посвідчень. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter